HTML

Cherique Facrote

Cherique Facrote kalandjai

Friss topikok

  • vadijani: A szaunába küldöm a 3 tökös csávónak: www.youtube.com/watch?v=4pXfHLUlZf4&feature=player_embedded (2009.08.14. 00:16) Rénszarvasokkal a Jeges-tenger partján
  • JoóGabi: Bálint: Ádám konkrétan részegen érkezett :) ez az egész blog eddigi legjobb kiszólása! (2009.08.11. 14:13) A jogosítvány
  • Cherique: @JoóGabi: Így is az a panasz, hogy túl hosszúak a bejegyzések, és ha még beleírnánk az összes csún... (2009.08.11. 08:37) Inari
  • Cherique: @JoóGabi: Ha elolvastad volna az első napi bejegyzést, akkor nem írod ezt. Abban benne van a dolog... (2009.08.11. 08:33) Egy finn első osztályú meccs
  • JoóGabi: elveszett az a levél=AD kitörölte Fiam, Basz(k)i, de öreg vagy! (2009.08.09. 18:41) Születésnapi vaj

Linkblog

Archívum

Születésnapi vaj

2009.08.09. 07:43 Cherique

Angol szavakra ébredtünk. Misi kilenckor lépett ki szobájából, és azt hittük, telefonál, mivel angolul beszélt. Jó pár pillanat eltelt, mire rájöttünk, hogy minket tisztelt meg külföldi nyelvtudásával. Ígérjük, sokáig fogja még hallgatni.

Pár magyar mondat után Misi elment edzésre, ahol hamarosan megtudta, jöhet velünk. Meg kellett várnunk az edzés végén, így volt egy kis szabadidőnk. Pihentünk, blogot írtunk.

Fél egyre ért vissza Misi, gyors készülődés, ebéd az egyetemen, majd irány észak. A táj szép volt, Kemi előtt nem sokkal álltunk meg vásárolni. A szállásunkat nehezen találtuk meg (kisebb technikai probléma lépett fel, mivel elveszett az a levél, amiben leírták, hová menjünk pontosan), de egy gyors telefon, és már úton is voltunk. Kemitől relatíve messze volt, egy tó partján. A szállás gyakorlatilag egy kisméretű faház volt. Egy éjszakára 50 euróért tökéletes. A kilátás fantasztikus, arról nem is beszélve, hogy éjfél előtt olyan volt az ég, mintha hajnalodna.

A kipakolást követően gondoltuk megnézzük a várost. 

Misi: Háromszor jártam eddig a városban a csapattal, de akkor szellemváros benyomását keltette, egy lélek sem volt az utcákon.

Ennél most szerencsésebbek voltunk. Megnéztük az öblöt - nem akarom ismételni magam, de a panoráma gyönyörű volt. Itt ébredtünk rá egy komoly mulasztásunkra, hogy vajat elfelejtettünk venni. Mivel már elmúlt 9 óra, így a helyiek segítségét kellett kérnünk, hol találunk nyitva lévő üzletet. Először a közelünkben üldögélő két lányt kérdeztük meg, nem tudtak segíteni. Tovább folytattuk közvéleménykutatásunkat. Gyakorlatilag Kemi teljes (hölgy)lakossága megismert minket, mire végre sikerült megoldást találni a kérdésre, és megvettük a vajat. Annyira ráéreztünk a közvéleménykutatás ízére, hogy sem egy kis autós üldözés, sem a főutca forgalmának leállítása, vagy éppen egyszerre több célpont sem tántorított el minket a folytatásától. 

Bálint: A közel fél órás hajtóvadászat alatt könnyesre nevettem magam, nem tegnap történt velem ilyen utoljára.

Az este további része mindenki számára könnyen kitalálható: a vajat felhasználva vacsoráztunk egy jót, majd koccintottunk párat Baszi egészségére, hiszen 28. születésnapját ünnepelte a mai napon. A koccintásokat szaunázással szakítottuk meg. Egyre jobban tetszik ez az izzadásos dolog. Itt Finnországban külön szauna van a nők és a férfiak számára (ha nincs két szauna, akkor külön időben mennek – családok együtt járnak), ebből kifolyólag meztelenül szaunáznak. Ha a közelben van tó (általában azért ez a helyzet, főleg Lappföldön), akkor ott hűsölnek egyet, majd irány a következő kör. Éljen az egészséges élet!

Bálint: Egyfelől egészségesen táplálkoznak - sok zöldség, gyümölcs, zsírmentes ételek, 100 fajta extra egészséges kenyér, másfelől pedig reggeltől estig tömény alkohol. Ennyit az egészséges életről.

Misi: Sokat isznak ugyan, a nők is, töményet, de amit a Bálint mondott, az kicsit túlzás.

Balázs: A Kemiből látottak alapján nem meglepő, hogy a világon a finneknél van a legtöbb alkoholista.

 A párbeszédet követően ismét koccintottunk párszor.

Lefekvés előtt az optimizmus lett úrrá rajtunk:

Misi: Készülj, Inari, jövünk!

MI

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cherique.blog.hu/api/trackback/id/tr801297642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoóGabi 2009.08.09. 18:41:55

elveszett az a levél=AD kitörölte
Fiam, Basz(k)i, de öreg vagy!
süti beállítások módosítása